Духовне життя християнина
 Каталог статей
Головна » Статті » Мої статті

Що є гріх?
Він шкодить тій людині, яка чинить гріх. Ти почуваєшся недобре в своєму серці, коли кажеш неправду або крадеш. Гріх ображає Бога.

Гріх - належить дияволу

Біблія говорить нам, що гріх є злочин проти закону (1 Ів. 3:4). Гріх володіє величезно силою, що примушує нас відчувати бажання йти врозріз з шляхами Бога. І замість того, щоб бути благословленими Богом за те, що живемо у згоді з Його заповітами, ми покарані, оскільки живемо за законами Сатани, які самі по собі є гріховними. Шляхи Сатани повністю суперечать шляхам Бога. Бог ненавидить гріх. Той, хто скоює гріх, належить дияволу, оскільки диявол був першим, хто впав в гріх (1 Ів. 3:8).

Гріх Люцифера

Створюючи духовних істот, Бог зробив їх досконалими. Закон Божий існував на землі із самого початку. Проте як і люди мають право робити правильний і неправильний вибір, так само могли поступати і духовні істоти. Бог не хотів, щоб люди або ангели були просто маріонетками в Його руках. Бог хоче, щоб духовні і фізичні істоти приходили до Нього за велінням серця, а не сліпо скорялися Його волі.

Люцифер був створений вчиненим (Єз. 28:12-15). Він був помазаним херувимом при престолі Бога. Його ім'я означало той, хто несе світло, його називали уранішньою зіркою планети (Ісаї 14:12). Проте, одного разу знайшлося в ньому беззаконня, і він погрішив (Єз. 28:15-16).

Слово, переведене як беззаконня в Талмуді означає ще неправильність, злісність, неправедність, нечесність, несправедливість і порочність. Ось через це беззаконня в ньому і його гріхи Бог Отець вигнав його з гори Божої (Єз. 28:16). Ім'я Люцифер було змінено на ім'я Сатана (Зах. 3:1), що означало скаржник (1 Пет. 5:8; Об. 12:10; Зах. 3:1). Скаржником називають того, хто хоче заподіяти нам зло.

Через свій гріх Сатана позбавився місця помазаного херувима, яке він обіймав при троні Бога. Сатана порушив першу заповідь, зробивши спробу поставити себе вище за Єдиного Істинного Бога. Ісус Христос сказав дияволу, що "він неправдомовець і батько неправди" (Ів. 8:44).

Гріх Адама і Єви

Людина була створена по образу Бога (Буття 1:26-27). Перші люди були також створені досконалими. Вони жили на землі і вчилися Закону Божому.

Як нам відомо з Біблії, Сатана (у вигляді змія) спокусив Єву з'їсти плід дерева, їсти з якого їм не дозволялося. Адам і Єва погрішили, оскільки побажали того, що їм не належало. Вони також піддалися спокусі і вкрали з дерева, наближатися до якого їм було заборонено Богом. Адам і Єва були покарані Богом за неслухняність (Буття 3:14-16). Як результат їх повстання і гріху – на землю прийшла смерть (1 Кор. 15:22; Рим. 5:12).

Слідство гріхопадіння

"Тому то, як через одного чоловіка ввійшов до світу гріх, а гріхом смерть, так прийшла й смерть у всіх людей через те, що всі згрішили."
(Рим. 5:12)

"Бо заплата за гріх смерть, а дар Божий вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім!"
(Рим. 6:23)

Хоча нам відомо, що кожний з нас має доступ до Бога, ми все-таки повинні нести покарання за свої гріхи.

Кожного разу впадаючи в гріх, ми все більше віддаляємо себе від Бога. Але чим більше ми скоряємося Богу, тим більше Він направляє наші помисли. Необхідно молитися, вивчати Біблію, а також з пристрастю відноситься до власних вчинків, щоб побачити свої гріхи. Апостол Павло говорив, що якби не було закону, ми б не розуміли, в чому ж полягають наші гріхи (Рим. 7:7).

Як боротися з гріхом?

Коли ти в замішанні або спокушаєшся, щоб робити недобре, не давай волю злим думкам. Скажи собі "Я люблю Бога і буду йому вірний". Тоді скажи дияволу "В Ім’я Ісуса Христа відступи від мене сатано і всі злі духи і вертайтесь в пекло", якщо маєш можливість звернись за допомогою в молитві до Бога.

Кожен день свого життя християнин проводить в постійній боротьбі з гріхом. Якщо ми хочемо стати досконалими і праведними, то повинні вийти переможцями в цій боротьбі. Сатана хоче, щоб ми знехтували закон Бога. А значить, якщо ми припинимо боротися, Сатана переможе.
http://bible-lessons.in.ua/faq/04.html
Категорія: Мої статті | Додав: Nazar199111 (30.03.2011)
Переглядів: 830 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 05.05.2024, 04:36
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Дорогі брати і сестри у Христі якщо ви зайдете як зареєстрований користувач ви зможете побачити на багато більше інформації! А також позбудетесь реклами яка висвітлюється на сайті
Категорії розділу
Мої статті [7]
Це ваша пожертва
Перехід по рекламі це є Ваша пожертва для подальшого розвитку сайту
Пошук
Наше опитування
Хто ви?
Всього відповідей: 311
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Rambler's Top100
Рейтинг@Mail.ru

Духовне життя християнина © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz