Духовне життя християнина
 
Головна » 2012 » Січень » 9 » Це і твій світ також
13:05
Це і твій світ також
Почати з чистого листка, поставити пробіл і кому між рядками своїх прагнень, надій, переконань, можливостей та досягнень. Розбити по абзацах основне, що тебе цікавить, а може і турбує, і що хотілось би змінити.


Поставити двокрапку і перечислити всі свої можливості, додати до них старань, наповнити їх змістом. Тоді зрозумієш, що починаєш з початку, повертаючись до тих спогадів, які наштовхують на щось нове, щось особливе.

 

За таким планом можна діяти, бо життя – це цілий художній твір, і найчастіше в ньому не одна сюжетна лінія.

Ще раз обдумати стратегію, за якою хотітимеш іти, щоби почати свою «обнову» свого справжнього «Я» - щирого та відкритого.

Мова не йде про лицемірство чи дволикість, але про страх, переживання, що часом опановує нас у хвилини непевності чи непорозумінь. І ми втрачаємо сміливість. Коливаємось, думаючи, що не в силі продовжувати писати сторінки свого життя, наповнюючи їх епітетами та порівняннями. Виводимо лише якісь часом безбарвні картини свого мінливого настрою, сумного чи понурого, коли можемо творити описи яскраві.

Але хіба ж немає піднесеного настрою, ключовими словами якого є віра та надія, впевненість, посмішка, радість? Є! Треба тільки наважитись жити з цими елементами, і може тоді ми не будемо так часто застановлятись твердженням «Я починаю все з початку».

Бо, як правило, ці слова линуть з уст тоді, коли ми втомились від боротьби, спроб та марних надій. Але надії марними не будуть ніколи, якщо ти тільки щиро і віддано надієшся, попри обставини життя не втрачаючи віри та мужності.

Радше сказати «Я починаю все з початку», думаючи про власну духовну обнову, обнову внутрішньої сили.

«Зібрати себе до купи» і продовжувати мандрувати життям, цікавлячись, ділячись, діючи собі на користь, а іншим на радість.

Є така думка, що життя, як широка нива, поки перейдеш - і поколешся, і поріжешся на гострій стерні. Але ось тут, згадайте слова Христа…

У світі страждатимете. Та бадоріться! Я бо світ переміг (Йо 16.33).

«Почати все з початку» не обов’язково казати вже у найбільш критичних для нас ситуаціях, коли знемігся, забув, втратив. Але скажи їх швидше, коли не перестаєш починати, шукати, знаходити!

Будьте готовими до дивовижного!

© Анастасія Колосовська

Переглядів: 716 | Додав: Duscha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 28.04.2024, 06:59
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Дорогі брати і сестри у Христі якщо ви зайдете як зареєстрований користувач ви зможете побачити на багато більше інформації! А також позбудетесь реклами яка висвітлюється на сайті
Це ваша пожертва
Перехід по рекламі це є Ваша пожертва для подальшого розвитку сайту
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Хто ви?
Всього відповідей: 311
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Rambler's Top100
Рейтинг@Mail.ru

Духовне життя християнина © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz