Духовне життя християнина
 
Головна » 2013 » Березень » 22 » Ваше життя не випадкове
16:47
Ваше життя не випадкове

Господь, який тебе створив, тобі образ дав уже з материнського лона. (Іс 44,2)

Ви на цій землі не випадково.

Ваше поява на цьому світі не є збігом обставин чи випадковістю, і ваше життя не є помилкою природи. Що б вам не говорили ваші батьки, ваша поява була бажаною для Бога і Він на неї розраховував. Будучи частиною Божого задуму, ваше зачаття неможливо пояснити долею, збігом обставин чи розташуванням зір на небосхилі. Ви живі, бо так захотів Бог! В Біблії сказано: «Господь почате доведе до краю задля мене» (Пс138,8).

Бог розпланував кожну частинку вашого тіла. Він вибрав для вас колір шкіри і волосся, визначив ваші майбутні риси обличчя і тілобудову. Бог також наділив вас певними талантами і схильностями, а також неповторним характером. Як сказано в Біблії: «Кості мої не були сховані від тебе, коли постав я таємничо, коли мене створено в землі глибоко» (Пс139, 15).

Оскільки Бог створив вас з певною метою, то вирахував також оптимальний час вашого народження і тривалість вашого життя. Таким чином, Господь розпланував кожен день вашого життя, від моменту народження і аж до смерті. В Біблії сказано: «Очі твої бачили мої вчинки, усі вони записані у твоїй книзі; і дні, що ти мені призначив, коли ані одного з них іще не було» (Пс139, 16).

Враховуючи ваше призначення, Бог вибрав для вас місце народження і проживання. Це означає, що ви завдячуєте Йому своєю расою і національністю. В Бога немає нічого випадкового – Він продумав усе до найменших дрібниць. Як сказано в Біблії: «Він створив з одного ввесь рід людський… призначивши встановлені часи і границі їхнього оселення» (Ді 17, 26).

Найдивовижніше те, що Бог подбав навіть про те, в якій сім`ї ви мали народитися. Він підібрав саме таких батьків, які незважаючи на всі свої недоліки, відповідали б усім необхідним набором якостей для втілення Його задуму у вашій особі.

Навіть, якщо ви опинилися в певній сім`ї через усиновлення, це не випадково. Навіть, якщо ви були небажаною дитиною, ви були бажані Богом. Божий задум враховує людську слабкість і навіть грішність.

Бог ніколи не робить чогось без причини і ніколи не помиляється. Все суще на землі – і рослини, і тварини, і люди – є частиною Божого плану. Все сотворене з Божої любові. В Біблії сказано: «Він нас вибрав перед заснуванням світу, щоб ми були святі й бездоганні перед ним у любові» (Еф 1,4).

Бог задумав вас ще до створення світу. Навіть більше, саме з цієї причини Він створив світ! Бог настільки любить нас, що створив для нас землю, з урахуванням всіх наших потреб. В Біблії сказано: «Він забажав нас породити словом правди, щоб ми були немов первістками його створінь» (Як 1, 18). Ось наскільки Бог любить і дорожить людьми.

Втім, Бог ніколи не діє навмання – Він створив наш світ з розумом. Це можуть підтвердити безліч фізиків, біологів та науковців, які раз за разом переконуються в тому, що земля ідеально підходить для життя людей за всіма параметрами.

Так, Майкл Дантон, спеціаліст з молекулярної людської генетики при Отагському університеті (Нова Зеландія), дійшов висновку, що «усі дані сучасних біологічних наук підтверджують теорію, згідно якої… цілий всесвіт – це система, створена для забезпечення і підтримання життя розумного життя, і цій меті відповідають усі її компоненти». Те, до чого доходять науковці лише тепер, було сказано в Біблії ще дві тисячі років назад: «Бог, що сотворив землю… не створив її пустою, він создав її, щоб на ній жили» (Іс 45, 18).

Навіщо Бог так вчинив? Навіщо Йому було морочитися зі створенням цілого всесвіту задля купки людей? Пояснення тут очевидне, адже Він – Бог любові. Таку любов непросто осягнути, зате її легко відчути. Ви були створені, бо Бог вас полюбив! Господь створив вас для того, щоб могти любити вас і ця істина має стати наріжним каменем вашого життя.

В Біблії сказано, що «Бог – це любов» (1 Йо 4,8). Зауважте різницю між володіти любов’ю і бутилюбов’ю. На відміну від людей, наділених здатністю любити, Бог сам є любов’ю. Він не потребує любові для самосповнення, бо перебуває споконвіків у стані досконалої любові між трьох осіб пресвятої Трійці. Тим не менше, Він створив вас, щоб показати вам свою любов: «Його я носив уже від материнського лона, що ним я піклувався вже від утроби! До старости вашої я буду той самий, до сивини я буду вас носити. Я вже робив так, я носив вас, і носитиму далі, я вас урятую» (Іс 46, 3-4).

Якби Бога не існувало, то ми б усі були результатом випадкового космічного збігу обставин. Ви б тоді не мусіли читати цієї книги, а життя б не мало жодного значення і жодного сенсу. Люди б не мали потреби творити добро, адже припинили б сподіватися на життя після смерті.

Проте Бог існує і створює людей задля свого божественного задуму. Ми можемо довідатися про своє місце в цьому задумі, при умові, що відведемо Богові головне місце в нашому житті. Як читаємо у Посланні до Римлян 12, 3: «Ми можемо зрозуміти себе лише через те, ким є Бог і те, що він робить для нас». 

День другий

Роздуми про моє призначення

Ключова думка розділу: я тут не випадково

Стишок на пам'ять: «Господь, який тебе створив, тобі образ дав уже з материнського лона» (Іс 44, 2).

Питання для роздумів: Я знаю, що Бог створив мене не таким, як інші. З якими рисами свого характеру, походження і зовнішності мені важко змиритися?

Переглядів: 1055 | Додав: Duscha3135 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 19:10
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Дорогі брати і сестри у Христі якщо ви зайдете як зареєстрований користувач ви зможете побачити на багато більше інформації! А також позбудетесь реклами яка висвітлюється на сайті
Це ваша пожертва
Перехід по рекламі це є Ваша пожертва для подальшого розвитку сайту
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Хто ви?
Всього відповідей: 311
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Rambler's Top100
Рейтинг@Mail.ru

Духовне життя християнина © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz