Духовне життя християнина
 
Головна » 2011 » Червень » 10 » ВХІД ГОСПОДА В ЄРУСАЛИМ.
16:14
ВХІД ГОСПОДА В ЄРУСАЛИМ.
Невдовзі після воскресіння Лазаря Ісус Христос намітив Свій урочистий вхід в Єрусалим. Ісус йшов у Єрусалим, щоб відкрити Себе як Месію перед релігійними вождями Ізраїлю, котрі не розуміли Ісуса, вороже ставилися до Нього.
За шість днів до єврейської Пасхи, Ісус Христос здійснив тріумфальний вхід в Єрусалим, щоб показати, що Він – істинний Христос, Месія, Цар, Спаситель і Господь Бог наш, який йде на смерть добровільно.
До входу в Єрусалим Ісус Христос не хотів, щоб Його відкрито називали Месією. А під час служіння в Єрусалимі Ісус вже не заперечував проти того, щоб Його називати Месією. Вся діяльність в останні дні Ісуса Христа в Єрусалимі була спрямована на те, щоб привернути увагу людей і владні структури Єрусалиму на те, що Ісус – Месія, Спаситель і Господь Бог наш.


22.1. Підготовка до входу в Єрусалим

Ісус Христос з учнями вийшов з Єрихону наблизився до Єрусалиму і зупинився у селищі Вісфагії та Віфанії біля Оливної гори, що перед самим Єрусалимом.
Ісусові треба було підготовити Свій славний вхід в Єрусалим так, щоб всі люди, котрі побачать Його, зрозуміли, що в Єрусалим входить Месія. Через те Ісус Христос покликав двох Своїх учнів і сказав їм: «Ідіть у село, яке прямо перед вами. Там у селі ви знайдете прив’язану молоду ослицю і ослятко з нею, на яке ніхто з людей ніколи не сідав. Відв’яжіть його і приведіть сюди до Мене. Якщо хтось вам щось казатиме, то відповідайте, що воно потрібне Господеві» (Мр. 11. 2 – 3).
Ісус Христос послав у село двох учнів за ослятком і дав їм всі ці вельми точні вказівки, як це було записано у пророцтві Захарії: «Цар твій прибуде до тебе… сидячи на молодому ослу» (Зах. 9. 9 – 10).
Учні пішли і зробили так, як їм звелів Ісус. Вони знайшли ослицю і ослятко, що були прив’язані біля воріт ззовні від двору при дорозі. Відв’язали ослятко і повели. Деякі люди, що їх бачили, а можливо, й господар ослятка вигукували: «Що ви робите? Навіщо осля ви відв’язуєте?»
Вони відповіли так як велів їм Ісус і люди миттєво змовкли, не заперечуючи апостолам взяти осля (Мр. 11. 4 – 5).
Можливо, господар осла та інші люди зрозуміли значення всього того, що відбувається, можливо, їм уві сні щось було сказано. Факт той, що ніхто з присутніх, не чинив перепон учням взяти ослятко, коли вони сказали, що ослятко потрібне Господеві.
Учні привели молоде осля до Ісуса, поклали на нього плащі свої, Ісус сів на нього і поїхав до Єрусалиму. В той час в Єрусалимі звідусіль зібралася сила-силенна людей, котрі прийшли на святкування Пасхи. Вони довідалися, що Ісус Христос, Котрий недавно воскресив Лазаря, що чотири дні був мертвим, їде в Єрусалим. І безліч народу вийшла назустріч Ісусові. Йдучи назустріч Ісусові, люди на полях, при дорозі зривали, зелень, пальмові гілки і несли їх в руках.


22.2. Славний в’їзд Ісуса Христа до Єрусалиму

Ісус Христос, сівши на осля, почав спускатися з Оливної гори до міста Єрусалиму. Безліч людей стояли обабіч дороги, якою їхав Ісус Христос. Люди скидали з себе верхній одяг і стелили цим одягом дорогу, якою їхав Ісус. Інші люди стелили дорогою пальмові гілки, зелень. І весь народ, що супроводжував та зустрічав Ісуса Христа, радісно вигукував: «Осанна! Осанна (спасіння) Сину Давидовому! Благословенний Цар Ізраїлів, що йде в ім’я Господнє! Благословенне Царство, що надходить, Отця нашого! Спасіння на висоті! (Мр. 10. 9 – 10).
Люди співали хвалу Ісусові Христу з месіанського псалма. Так було всією дорогою до Єрусалиму.
Це було надзвичайно славне, урочисте, величне, святкове видовище.
Наблизившись до Єрусалиму, Ісус Христос, знаючи, яка доля чекає Його у Єрусалимі, зі скорботою дивився на це місто. Він знав, що народ відкине свого Спасителя, Месію. Він знав, що і Єрусалим буде зруйновано.
Ісус Христос, дивлячись на Єрусалим, плачучи сказав: «О, якби хоч у цей день ти довідався, що служить для спасіння твого! Ти вперто заплющуєш очі на все Боже благовоління, яке посилається тобі. Прийдуть на тебе дні, коли вороги оточать тебе в окопах і будуть тримати в облозі, і звідусіль завдаватимуть утисків тобі й плюндруватимуть тебе, поб’ють дітей твоїх і не залишать у тобі каменя на камені, бо ти не захотів упізнати часу, коли Господь відвідає тебе».
Коли Спаситель і Господь Бог наш Ісус Христос увійшов в Єрусалим, то все місто схвилювалося, люди стали дещо незвичні й ті, хто не знав Ісуса, перепитували один одного: «Хто це?», «Хто це?».
Інші люди відповідали їм: «Це – Ісус, пророк із Назарета Галiлейського» й обов’язково додавали, що Ісус Христос викликав із гробу Лазаря і воскресив його з мертвих, хоч вже пройшло чотири дні після смерті.


22.3. Ісус Христос в Єрусалимському храмі

Коли Ісус Христос увійшов до Єрусалиму, першим Він відвідав Єрусалимський храм. Він побачив, що через територію храму, деякі люди ходять не для того, щоб молитися, а для того, коли вони йдуть у своїх справах, то йдуть через територію храму, щоб скоротити шлях.
У храмі було багать міняйл, бо багато відвідувачів храму міняли у них гроші, щоб заплатити за тварин, призначених для жертвоприношення. Там же продавали тварин. Купівля-продаж здійснювалися у зовнішньому дворі храму. А цей двір повинен був призначатися для молитов благочестивих язичників. А управа храму наживалася на цій торгівлі та безладді, тому й храмове начальство перетворило храм у «вертеп розбійників».
Ісус побачив, що багато віруючих юдеїв суто формально виконували всі ритуали та процедури, які належало їм чинити у храмі. Зокрема, паломник, що приїжджав у Єрусалим, направлявся прямо в храм. Там же купував жертовну тварину і тут же віддавав її у жертву Богові. Причому цей паломник, як й інші люди, навіть не задумувався над духовним змістом того, що він робить. Це перетворювало жертвоприношення у просту формальність.
Увійшовши в храм, Ісус Христос знову, як і в перший рік Свого служіння, вигнав із храму усіх продавців, купців, торгашів, грошових міняльників. Ісус говорив їм: «Написано, Дім Мій називається Домом молитви для всіх народів, а ви зробили з нього вертеп розбійників».
Отже, Ісус Христос двічі очищав храм: на початку Свого служіння і ось тепер знову очищає храм під кінець Свого служіння. Але окрім очищення храму в обох випадках Ісус Христос навчав і проповідував у храмі.
Так і зараз. Сліпі та каліки обступили Ісуса в храмі. Усіх їх Ісус зцілив. Народ, що бачив чудеса Ісуса Христа, почав ще більше розповсюджувати чутки про Господа, ще більше повірив в Ісуса. Так і зараз, побачивши зцілення й почувши мудрі слова Господа всі, що знаходилися в храмі, й навіть малі діти вигукували: «Осанна (спасіння) Сину Давидовому!».


22.4. Обурення юдейських начальників

Побачивши тріумфальний вхід Господа в Єрусалим, зцілення Ним у Єрусалимському храмі та Його повчання, а також побачивши як тепло простий народ зустрічає та відноситься до Ісуса Христа, юдейські начальники, зокрема первосвященики, книжники, старійшини, фарисеї та інші, несамовито обурювалися.
Почувши в храмі слова малих дітей «Спасіння Сину Давидовому!», первосвященики та книжники підійшли до Ісуса й кажуть Йому: «Чуєш, що кажуть вони?».
А Ісус відповів їм: «А хіба ви ніколи не читали – устами немовлят Ти складаєш похвалу?» (Пс. 8. 3).
Але й в наступні дні Ісус Христос учив у храмі. Ночі проводив Ісус Христос за містом.
Первосвященики, книжники, старійшини, фарисеї шукали нагоди як погубити Спасителя і Господа Бога нашого Ісуса Христа, але не знаходили, бо весь народ невідступно слухав Ісуса.
Духовні вожді Єрусалимського храму були невдоволені тим, що Ісус Христос здійснив очищення храму. Адже це порушило їх повсякденну діяльність, це зашкодило їх повсякденній наживі з торгівлі в храмі.
Як відомо, первосвященики були в храмі офіційними особами, книжники входили до партії фарисеїв або до партії саддукеїв, старійшини були вихідцями з мирян, які мали певну політичну вагу. І от всіх їх цікавило: «Якою владою все це чинить Ісус – від учинення див, до розумних проповідей і до очищення храму?».
Вони ніяк не змогли цього збагнути. Хоч Ісус Христос не раз дискутував з ними на різні теми. Вони не раз чули Його притчі, повчання.
Ось чому всі юдейські начальники боялися Ісуса Христа, бо Його підтримував народ, але найбільше юдейські начальники боялися за свою шкіру, тому й шукали всяких неправд, щоб скоротити земне життя Спасителя і Господа Бога нашого Ісуса Христа.
Вчення Ісуса Христа, Який вдень навчав у храмі, а ночі проводив на Оливній горі, настільки захопило народ, що люди з самісінького ранку приходили до Ісуса в храм, щоб слухати Його. Багато людей тільки тепер починали розуміти слова Ісуса Христа про Царство Боже та інші ключові позиції Євангелія.

† † †
 
 
http://hram.in.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=958:title1207&catid=97:book97&Itemid=42
Переглядів: 924 | Додав: Nazar199111 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 02.05.2024, 02:53
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Дорогі брати і сестри у Христі якщо ви зайдете як зареєстрований користувач ви зможете побачити на багато більше інформації! А також позбудетесь реклами яка висвітлюється на сайті
Це ваша пожертва
Перехід по рекламі це є Ваша пожертва для подальшого розвитку сайту
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Хто ви?
Всього відповідей: 311
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Rambler's Top100
Рейтинг@Mail.ru

Духовне життя християнина © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz