Духовне життя християнина
 
Головна » 2011 » Вересень » 17
(есей) Знаємо історію Єгипту, Шумерського царства, зрештою, Греції та Риму – ці епохи набагато більше віддалені від нас у часі, ніж, скажімо, початок нашої доби, яка все ще у пелені таємниці. Цей період називають іще «мовчанням віку». Про нього, мовби змовившись, зберігають мовчанку античні письменники. Можливо, тому саме той час став чудовим полем для наукових, навколонаукових та літературних спекуляцій. …Початок нового віку, нової ери. Безумовно, чільною особистістю цього перехідного періоду, поряд з Ісусом, був Іван Хреститель. Коли ж брати в хронологічному порядку, то спочатку на світовій арені бачимо Івана Хрестителя, опісля вже охрещеного ним Ісуса: «А коли видано Івана, Ісус прийшов у Галілею і проповідував там Божу Євангелію»( Мар.1:14). Долі усіх людей, що мали щастя жити в той період, були незвичайними, Іванові ж випала особлива роль – стати своєрідним містком між Старим і Новим Завітом. Їм дано було перегорнути ... Читати далі »
Переглядів: 828 | Додав: Nazar199111 | Дата: 17.09.2011 | Коментарі (0)

                                     
Аборт – це переривання вагітності через втрату або руйнування плода до народження. Аборт може бути спонтанним (мимовільним) або штучним. Останній є виконаною дією. Спонтанний аборт наступає, коли зародок перестає розвиватися, коли має місце повне або неповне зігнання зародка або плоду і плаценти, або коли плід вмирає до 20 тижня вагітності. Якщо плід вмирає в віці більше 20 тижнів, це має назву пізня смерть плоду, або мертвонародження. Приблизно 3/4 зародків спонтанно абортуються, при чому більшість у віці до 6 тижнів. Штучний аборт – це операція для переривання гаданої чи підтвердженої вагітності. Слово «аборт» означає ... Читати далі »
Переглядів: 796 | Додав: Nazar199111 | Дата: 17.09.2011 | Коментарі (0)

Останніми часами в євангельських, та й не тільки, засобах масової інформації, все частіше в дуже позитивному аспекті згадується ім’я Кальвіна -реформатора Церкви, що поряд із Лютером посів одне із чільних місць у протестантському світі. На самому початку слід відмітити одновекторне спрямування й цілісність цієї особистості. Людина – криця – по-іншому характеризувати його важко. Сила Кальвіна в тому, що раз, вибравши, він у майбутньому ніколи не міняв своїх ідей і, навіть не пом’якшував їхніх формулювань. У своїх 26 років, іще, не маючи того, що називають життєвим досвідом, логічно й до кінця продумав свій світогляд, і всі подальші роки будуть слугуватимуть йому лише для того, аби реалізувати свої організаторські ідеї. Він не змінить жодного значущого слова, і в першу чергу не зрадить собі, не відступить ані на крок назад, як і нікому не зробить кроку назустріч. Таку людину можна лише розбити, або ж розбитись самому, стикнувшись із ним, непохитним. Його можна заперечувати, відкидати, аб ... Читати далі »
Переглядів: 751 | Додав: Nazar199111 | Дата: 17.09.2011 | Коментарі (0)

Найчастіше у Львові скаржимось на брак води, ще на поганий стан доріг, на кепську освітленість вулиць, погане обслуговування, та ніхто не скаржиться на брак любові. Знаю, не тому, що маємо її в достатку. Людина боїться навіть заїкнутись про таке. Коли в тебе немає любові це найнижчий поріг. За статусом – ти нижче останнього замарстинівського бомжа, ти навіть не на маргінесі, ти узагалі за межею життя. Живемо у вік Інтернету, комп’ютерів, мобільних телефонів. Ми б не могли прожити без цих надбань цивілізації, – кажуть. Звичайно – перебільшення. Можна жити без гарячої води, мобільного зв’язку, можна обійтись без мистецтва й інтелектуального чтива, та не можна обійтись без любові. Люди прекрасно живуть в "глибинці”, у місцях не електрифікованих, без газу, зв’язку, без автомобіля, але не годні, вижити там, де все це є в найбільшій мірі, та немає бодай крихти любові. Любов’ю можна все зцілити, людина погодиться на найнужденніші умови життя, аби лиш із любов’ю. Без любові вся ця цивілізація ... Читати далі »
Переглядів: 774 | Додав: Nazar199111 | Дата: 17.09.2011 | Коментарі (0)

Однією з фундаментальних істин хри­стиянства є вчення про Трійцю. Ця докт­рина породила багато суперечок і розд­ілень в історії християнської Церкви, адже слова "Трійця” в Біблії немає. Все ж, уважним, щирим і неупередженим чи­тачам Біблії відкривається дивовижна таємниця закрита для людей часів Ста­рого Заповіту. А саме: Бог Творець в Своїй сутності є Триєдиний.
Пропонуємо вашій увазі уривки з книги "Біблійні доктрини” докторів богослов’я Стенлі Гортона і Вільяма Мензіса, які дещо пояснюють цю непро­сту тему. "Є три різні Особистості, кожна з них абсолютно Божественна. Однак Вони на­стільки гармонійно з’єднані, що являють собою одне єство. Це зовсім не означає, що є три Боги.” "Триєдинство є гармонійним спілку­ванням у Божестві.” Особа Бога Отця майже не викликає у людей жодних заперечень. Але особа Сина і особа Духа Святого часто є при­чинами непорозумінь. Розглянемо, що говорить Біблія про ці дві особи Святої Трійці. Ісус Христос — Бог чи люди ... Читати далі »
Переглядів: 909 | Додав: Nazar199111 | Дата: 17.09.2011 | Коментарі (0)

Субота, 04.05.2024, 10:51
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Дорогі брати і сестри у Христі якщо ви зайдете як зареєстрований користувач ви зможете побачити на багато більше інформації! А також позбудетесь реклами яка висвітлюється на сайті
Це ваша пожертва
Перехід по рекламі це є Ваша пожертва для подальшого розвитку сайту
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Хто ви?
Всього відповідей: 311
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Rambler's Top100
Рейтинг@Mail.ru

Духовне життя християнина © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz