Духовне життя християнина
 
Головна » Архів матеріалів

Бог бо так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в нього, не загинув, а жив життям вічним. (Йо. 3, 16)

Щоб говорити безпосередньо про те, хто такий християнин та яка його роль і завдання, перш за все необхідно зрозуміти значення цього слова. Згідно з тлумачним словником, християнин – це особа, яка вірить в Ісуса Христа або в релігію, основану на вченні Ісуса. Хоча таке визначення і є добрим початком для розуміння того, хто такий християнин, однак, як і багато инших світських визначень, воно не передає справжнього біблійного значення цього слова.

Неодноразово можемо зустріти слово «християнин» у Новому Завіті. Християнами почали називатися перші послідовники Христа, ті, що Його бачили, були завжди поруч, слухали та наслідували Його. Офіційно групки людей, котрі почали збиратися у ім’я Христа, було названо християнами трохи пізніше, в місті Антіохії (Ді. 11, 26). Чому во ... Читати далі »

Переглядів: 1560 | Додав: Nazar199111 | Дата: 15.04.2011 | Коментарі (0)

Шлюб і сім’я

Ми віримо, що шлюб встановлено Богом, шлюб є союзом між чоловіком і жінкою (Бут. 2:18, 24) з метою:
• взаємної допомоги та підтримки (Бут. 2:18; Еккл. 4:9);
• продовження людського роду (Бут. 1:28).
Ми визнаємо, що дошлюбні статеві стосунки є гріхом і Божим словом засуджуються (Євр. 13:4; 12:16;1Сол. 4:3-5). Згідно Божої настанови відроджені віру¬ючі вступають до шлюбу тільки у Господі ( 1Кор. 7:39; 2Кор. 6:14). За Святим Письмом, чоловік може мати одну дружину, а жінка — одного чоловіка (Мт 19:4-6; 1Кор. 6:16; 7:2). У випадку смерті чоловіка чи дружи¬ни слово Боже не забороняє тому, хто залишився, вступати у шлюб (1Кор. 7:39; Рим. 7:2-3).
Шлюбний союз між особами однієї статі є гріхом і заборонений, згідно Святого Письма (Лев. 18:22; Рим. 1:26-28; 1Кор. 6:9-10).
Ми віримо, що Господь наказує не розлучатися тим, хто вступив у шлюб (1Кор. 7:10-13; Мт 19:6; Мр 10:11-12). Слово Боже дозволяє розлучення тільки за провиною розпусти (Мр 5:32; Мт ... Читати далі »
Переглядів: 835 | Додав: Nazar199111 | Дата: 30.03.2011 | Коментарі (0)

В цій статті ми будемо розмірковувати про Христа розп’ятого, а саме про те, від чого Він нас звільнив, тобто від гріхів. І один з них, на якому ми зупинимося більш детально – це образа.
Образа, як і будь який гріх, має негативні наслідки. Це всім відомо.
Образа не такий великий гріх, щоб на ньому зауважувати цілу проповідь. Якщо відверто – то так, гріх не сильно великий, з ним можна боротися, і легко його полишити.
Але основна річ, яка мене змусила говорити на цю тему, це не сам гріх образи.

Уявіть ситуацію: Якщо в людини підвищена температура, ВОНА ХВОРА?
Яка в неї хвороба? Підвищена температура. Нажаль такого діагнозу не поставить жоден лікар. Температура, це лише симптом. А викликати його може: вірус, патогенні причини, паразити, аутоімунні захворювання…
Розумієте, до чого я веду?... Наявність образи не так страшно, з образою можна жити…, але біда в тому, що образа вказує на якусь серйознішу гріховну болячку.
Здорові люди температури не мають, чи ... Читати далі »
Переглядів: 821 | Додав: Nazar199111 | Дата: 30.03.2011 | Коментарі (0)

Бог не обіцяв нам ні вічноблакитних небес, ані стежок, вистелених квітами. Бог не обіцяв сонця без дощу, радості без смутку. Він не сказав, що ми не матимемо тягарів і незліченних турбот. Але Бог пообіцяв силу на цей день, світло на дорозі, благодать на випробування, допомогу згори, співчуття, що не минає, і любов, що ніколи не перестає. Бог обіцяв, що ніколи не покине, що буде відповідати на наші молитви. Нам потрібно просто довіритись Йому. Я переконалася в цьому у власному житті. Як тільки я довідалась, що завагітніла, безмежна радість охопила мене. Уявляла, як буду тримати на руках ма ... Читати далі »
Переглядів: 1373 | Додав: Nazar199111 | Дата: 30.03.2011 | Коментарі (0)

Запитання: Як я можу подолати гріх у своєму житті християнина?

Відповідь: Біблія перелічує наступні засоби, доступні нам, аби перемогти нашу гріховну природу:

1. Святий Дух – це Дар, Який Бог дав нам (Своїй Церкві), щоб отримати перемогу в християнському житті. Бог протиставляє діла плоті і плоди Духа в Галатів 5:16-25. Цей текст закликає нас ходити в Дусі, віддаючись Його контролю. Це означає, що нам слід надавати пріоритет спонуканням Духа, а не тілесним бажанням.

Різниця, яку Святий Дух може здійснити в житті віруючого, продемонстрована у житті Петра, який тричі відмовлявся від Ісуса – і це після того, як він сказав, що слідуватиме за Христом до смерті. Після сповнення Святим Духом у день П’ятидесятниці він відкрито і рішучо проголошував юдеям свою віру.

Людина, що ходить у Дусі, намагається не заглушати Його спонукання («вгашати Духа», як сказано в 1 Солунян 5:19) і прагне бути сповненою Духом (Ефесян 5:18-21). Як людина може бути сповнена Святи ... Читати далі »
Переглядів: 855 | Додав: Nazar199111 | Дата: 20.03.2011 | Коментарі (0)


Коли запитуємо сьогодні молоду людину, для чого вона живе, дуже рідко почуємо більш-менш зрозумілу відповідь. І молоді, і старші часто відповідають «заштампованими» виразами про те, що ми «маємо», «мусимо», що нам «потрібно». Коли ж запитати: «для чого особисто ТИ живеш», бесіда нерідко заходить у глухий кут. Не кожен може сформулювати зміст свого життя, тобто висловити те, задля чого він живе.
То ж для чого живе людина, що це таке, — «життя», і звідки воно береться?... Коли повернемося до появи на землі першої людини, то побачимо, що вирішальну роль у творенні життя відіграє Бог: «Тоді Господь Бог утворив чоловіка з земного пороху та вдихнув йому в ніздрі віддих життя, і чоловік став живою істотою». (Бут. 2, 7). Тобто Адам отримав своє життя безпосередньо від Бога, Котрий вдихнув у нього віддих Свого життя.
Іншими словами, Бог покликав людину до життя, тобто покликав від «небуття» до «буття», вдихнувши в Адама віддих життя, Бог покликав його до участі у житті, яким жив сам ... Читати далі »
Переглядів: 810 | Додав: Nazar199111 | Дата: 13.03.2011 | Коментарі (0)

Перший день
(Любов - це невгасимий, палаючий вогонь.)
(У цій та наступних дев'ятнщях підзаголовок молитви того чи іншого дня служить також темою для молитовних розважань на цей день дев'ятниці) Мій Боже, я досі нічого для Тебе не вчинив. Горе мені! Моя остиглість спонукує Тебе відкинути мене. Святий Душе, розігрій моє холодне серце і розбуди в мені бажання подобатися Тобі. Зрікаюся власної волі і постановляю радше померти, ніж вчинити Тобі прикрість. Ти з'явився у вигляді язиків, тому я зрікаюся задля Тебе мого язика, щоб більше не зневажати Тебе. Ти дав мені його Тебе ним прославляти, а я користувався ним, щоб ображати Тебе й спонукувати інших робити так само! Всім серцем каюся у цьому. Заради Ісуса Христа, який протягом Свого земного життя так сильно Тебе прославляв, допоможи мені, щоб і я на майбутнє славив Тебе, взивав на допомогу і розповідав про Твою доброту та любов, якою і люди повинні любити Тебе. Моє найвище Благо, люблю Тебе. Мій люблячий Боже, люблю Тебе. Маріє, Ти ... Читати далі »
Переглядів: 1569 | Додав: Nazar199111 | Дата: 12.03.2011 | Коментарі (0)

Одного разу мале ягня побачило діру у загорожі, через яку могло пролізти тільки воно. Не довго думаючи, вистрибнуло і опинилося на волі. Радості не було меж: ягня підстрибувало, співало, глибоко вдихало повітря, вказуючи, що вдихає свободу. "Яке гарне відчуття бути вільним!” – так сказавши, воно побігло у незнаний край і зникло у далині. Поволі день схилявся до заходу, наставала темрява, приходила ніч і глибока темінь, нічого не було видно. У цій темряві воно на нещастя заплуталось у тернині і після багатьох намагань не змогло визволитись. Враз із цим прийшло почуття страху і потреба опіки. В одну мить, десь зовсім недалеко, ягня відчуло якесь гарчання і важкий, лякаючий подих. Промінь світла, що відходило від місяця, стрімко прорізав цю темряву і вже стало видно якусь постать із страшними обрисами, зеленими очима і виблискуючими зубами.
"Небезпека!” – усвідомило ягнятко і почало намагатись утікати що було сил, але все намарно. Воно зді ... Читати далі »

Переглядів: 653 | Додав: Nazar199111 | Дата: 12.03.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9
П`ятниця, 19.04.2024, 01:24
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Дорогі брати і сестри у Христі якщо ви зайдете як зареєстрований користувач ви зможете побачити на багато більше інформації! А також позбудетесь реклами яка висвітлюється на сайті
Це ваша пожертва
Перехід по рекламі це є Ваша пожертва для подальшого розвитку сайту
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Хто ви?
Всього відповідей: 311
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Rambler's Top100
Рейтинг@Mail.ru

Духовне життя християнина © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz