Духовне життя християнина
 
Головна » Архів матеріалів
                                                 

Наступним днем Пасхального Тридення є Велика (Страсна) П’ятниця. В цей день не відправляється Євхаристія. Відбувається літургія Господніх Страстей, в центрі якої знаходиться закритий хрест, на якому відбулася перемога Господа над гріхом, смертю та сатаною.

 

В перших віках християнства по-особливому підкреслювалося, що хрест є знаком перемоги, а не лише страждання та смерті. Христос на хресті б ... Читати далі »

Переглядів: 808 | Додав: Duscha | Дата: 11.04.2012 | Коментарі (0)

Редакція,
Любiть одне одного! 1/2009 → Духовна загроза, секти





За стражданнями багатьох людей криється нестача знань про природу та особливості сучасної хвилі нових релігійних рухів (читайте – сект).



У надзвичайно строкатій гамі нових (або відносно нових) для пострадянського простору релігійних освітніх заходів усе помітнішими стають ті із них, котрі обіцяють молоді досить добропорядну «буржуазну» перспективу. Церква уніфікації Муна практикує уроки англійської, менеджерські курси і пропонує навчання за кордоном. У Сайєнтологічній церкві вас навчать вести ділові переговори і досягати матеріального достатку. «Трансцендентальна медитація» запропонує програму самоорганізації і, як наслідок, особистого успіху. Психологічні дослідження послідовників нових релігій с ... Читати далі »
Переглядів: 708 | Додав: Duscha | Дата: 15.03.2012 | Коментарі (0)

Бути добрим - це забути про себе самого, щоб думати за інших.

Бути добрим - це пробачати, пам'ятаючи, що слабкість людська є сильніша від злості.

Бути добрим - це мати милосердя для слабкості інших людей і пам'ятати, що ми не є кращими від інших, навіть в їхніх ситуаціях ми були б, може, ще гірші.

Бути добрим - це закрити очі на прояви невдячності.

Бути добрим - це давати навіть тоді, коли нічого не отримуємо, посміхаючись до тих, які нас не розуміють, навіть недооцінюючи нашої доброти.

Бути добрим - це вчинити зі свого життя дар для інших, навіть лучити з працею кожного дня клопоти ближніх.

Бути добрим - це приглушити біль власного серця і посміхатися завжди.

Бути добрим - це погодитися на те , що чим більше будемо давати, тим більше від нас будуть очікувати.

Бути добрим - це згодитися на те, що не затримуємо нічого для себе, за винятком радості, яка випливає з чистого сумління. ... Читати далі »
Переглядів: 831 | Додав: Duscha | Дата: 15.03.2012 | Коментарі (0)

                                     "Бережи передання!” (І Тим. 6,20)

У даній статті подаватимуться біблійні основи вчення Католицької Церкви про Третю Особу Пресвятої Тройці – Святого Духа, як роз’яснення доктрини Церкви на основі Святого Письма, а також як відповідь на численні «запитання» деструктивних сект та організацій по відношенню до традиційного вчення.

Згідно Символу віри, тексту, який відображає багатовікове вчення Вселенської Церкви про Пресвяту Трійцю, визнаємо віру: «І в Духа Святого, Господа животворящого, що від Отця [і Сина] ізходить, що з Отцем і Сином рівнопоклоняємий і рівнославимий, що говорив через пророків». Відповідно до даного вчення, Святий Дух є Третьою Особою Божою, що володіє особовими характеристиками та Божественною сутністю, буттям. Прихід Святого Духа, Утішителя, був провіщений Ісусом Христом ще ... Читати далі »
Переглядів: 1085 | Додав: Duscha | Дата: 15.03.2012 | Коментарі (0)

Щоб Мені подобатись - не обов’язково багато знати...

достатньо Мене любити!

Тому промовляй до Мене так, як розмовляв би зі своїм найкращим Приятелем...
Хочеш Мене попросити за когось?

Скажи Мені його ім’я, а після цього те, чого хотів би, щоб Я для нього учинив. Проси багато, не соромся! Говори до Мене просто і відверто про бідних, яких хочеш потішити, про хворих чиї страждання бачиш; про тих, які блукають, для яких прагнеш повернення на добру дорогу. Скажи Мені про них хоча б одне слово.
А для себе? Чи ти не потребуєш якоїсь благодаті?

Скажи Мені щиро: може ти гордий, самолюбний, непостійний, несумлінний? Попроси Мене прийти тобі на допомогу в твоїх постійних змаганнях з самим собою, в боротьбі з недоліками. Не соромся! Є багато праведних, багато святих в небі, які мали ті самі труднощі, що і ти. Та вони смиренно про ... Читати далі »
Переглядів: 795 | Додав: Duscha | Дата: 15.03.2012 | Коментарі (0)

думка
Дивно, що 100-гривнева купюра нам здається такою великою, коли ми її залишаємо в церкві, і такою малою - коли залишаємо її на ринку.
Дивно, що година, проведена за читанням молитов, поминаючи Бога, нам здається такою довгою, а година, проведена біля телевізора - такою короткою.
Дивно, що, читаючи молитву, ми ледь збираємося з думками, тоді як у розмові з приятелем це для нас не складає ніяких труднощів.
Дивно, що ми так радіємо, коли оголошують додатковий час футбольного матчу, ... Читати далі »
Переглядів: 650 | Додав: Duscha | Дата: 01.03.2012 | Коментарі (0)

1484

Блюзнірства на адресу Бога, крики, неприродні рухи. Така поведінка одного з учнів у Красніку (Польща, Люблінське воєводство) налякала вчителів. Ще в школі за хлопця молився священик. А завершилася справа візитом до екзорциста.

Що таке «неприродні рухи»? Хлопчик постійно погойдувався, сидячи за партою. Його привели в кабінет шкільного педагога, і там почалося: блюзнірства, крики чужим голосом, напружені вигинання тіла. Вочевидь ситуація була нетипова. За два дні все повторилося. Тільки вже з іншим учнем…

– Це могло бути пов’язане з іграми двох хлопчи ... Читати далі »

Переглядів: 772 | Додав: Duscha | Дата: 01.03.2012 | Коментарі (0)

1499
1. Не реєструйтеся в соціальних мережах одночасно під різними іменами або ніками. 
Це вводить людей в оману, і Вас самих заплутує. Чиніть з іншими так, як хотіли б, щоб чинили з Вами. 

2. Не приєднуйтесь до сторінок і груп, які суперечать вашим християнським переконанням. 
Це може послужити спокусою невіруючим. Та й групи, які Ви відзначили, свідчать про ваші особисті інтереси. 

3. Не виставляйте відео і картинки з елементами ін ... Читати далі »
Переглядів: 825 | Додав: Duscha | Дата: 01.03.2012 | Коментарі (0)

Християни, які не тільки традиційно визнають свою віру, але намагаються довести духовністю і знанням свою віру у Господа, задаються питанням про померлі душі. Беремо тут до уваги віруючих Католицької, Православної та Протестантської (Євангельської) Церков. Усіх нас об’єднує три остаточні речі, в які віруємо, – Смерть, Суд, Небо, Пекло. Не будемо зараз аналізувати кожне поняття зокрема. Спробуємо сьогодні за допомогою Світла Святого Духа розказати про молитву за померлих, про те, куди ще потрапляють душі, крім Неба і Пекла. Коли у вічності є лише Небо, то душа не потребує молитви, адже мета молитви – освячення і наближення до Бога, а ті душі вже перебувають у Бозі. Якщо душа у Пеклі, теж не потребує молитви, бо перебуває на місці остаточного вибору та вироку. Отож сьогодні, опираючись на інформацію, зібрану раніше, а також на логічне мислення, спробуємо дійти точного висновку про існування чистилища або про його відсутність.

... Читати далі »

Переглядів: 1147 | Додав: Nazar199111 | Дата: 01.03.2012 | Коментарі (0)

Слово на початок Великого посту
Ось і наближаються дні Святої Чотиридесятниці, дні духовного оновлення і покаяння. Це благодатна пора, коли Матір-Церква закликає всіх своїх вірних дітей покинути діла темряви і прикраситися світлом чеснот. Церковні піснеспіви у ці дні спонукають пробудитись від гріховного сну, бо грішимо ми проти Бога, проти ближніх, проти самих себе. Хто ж допоможе нам у боротьбі з гріхом, якщо не Господь? Саме від Бога душі християнські отримують нові сили, до Нього з покаянням звертаємось ми: «Не відверни лиця Твого від отрока Твого, бо я скорблю, скоро почуй мене, зглянься на душу мою і врятуй її» (Пс. 68.18-19 ). Шлях посту тяжкий і складний - це час подвигу, коли ми повинні розіп'я ... Читати далі »
Переглядів: 846 | Додав: Nazar199111 | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (1)

« 1 2 3 4 5 ... 8 9 »
Четвер, 25.04.2024, 16:25
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Дорогі брати і сестри у Христі якщо ви зайдете як зареєстрований користувач ви зможете побачити на багато більше інформації! А також позбудетесь реклами яка висвітлюється на сайті
Це ваша пожертва
Перехід по рекламі це є Ваша пожертва для подальшого розвитку сайту
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Хто ви?
Всього відповідей: 311
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Rambler's Top100
Рейтинг@Mail.ru

Духовне життя християнина © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz